Bir Kitap Önerisi: Babil’in En Zengin Adamı

Okuma Süresi:1 Dakika, 17 Saniye

   Okuyucuyu sıkmadan, bir solukta bitirilebilecek harika bir finansal özgürlük kitabı.

Finansal tavsiyeleri, hikayeler üzerinden okuyucuya sade bir dille aktarılan kitap 1926 yılında ilk baskısıyla okuyucuya sunulmuştur.

George S. Clason’un güzel hikayeleri, anlatımıyla insanı derinden etkileyen geçmişten geleceğe sarılmak adına güzel bir yapıt.

“Öğrenmek istediklerinizi size söyleyeceğim, çünkü artık yaşlı bir adamım ve yaşlılar gevezeliği sever. Gençlik öğüt alacak yaşa geldiğinde ona verilen geçmiş yılların bilgeliğidir. Ama genellikle gençlik, yaşlılığın yalnızca geçmiş günlerin bilgeliğini bildiğini sanır, onun için yararlanamaz. Oysa unutmayın ki, bugün parlayan güneş, babanız doğduğu gün parlayan Güneş ile aynı ve en son torununuz bu dünyadan gittiğinde hala aynı Güneş parlıyor olacak.”

Babil’in en zengin adamıydı Arkad.

Kitap başarı ile başlıyor. Kendi çabalarımız ile başarıya nasıl ulaşabileceğimize ışık tutuyor. Yazara göre bu eser; cüzdanı zayıf kişilerin maddi konuları daha iyi anlamak için kullanabileceği bir rehber olarak tanımlanıyor.

Okuyucuları karakterin ve ortamın havasına sokarak, kendilerine birer parça ve hedef çıkarmasını sağlıyor. Altın tefecisini, duvarların kölelerini, deve tüccarını, en şanslı adamı ve günümüzde de etkisini göstermiş olan kil tabletlerin gizemini okuyacaksınız.

Bu arada iyi şans tanrıçasını da unutmadan geçmeyelim. “ Eger bir adam şanslıysa başına gelecek iyi şeylerin boyutlarını önceden bilmek mümkün değildir. Onu Fırat nehri’ne atın, yüzerek çıktığında elinde bir inci tanesi olur.” Babil Atasözü

 

Anlaşılır dilde, ince bir kitap olmasına rağmen akılda bıraktıkları izler sayfalara sığmaz dereceden bu eseri sizlere şiddetle okumanızı öneriyorum.

 

İçinde bulunduğunuz maddi sıkıntılardan adım adım kurtulmanın yolu bu kitaptan geçiyor olabilir. Girişimcilik üzerine hayatınızı şekillendirecek, ileriye umutla bakıp güzel günleri göğüsleyen o şanslı adam neden siz olmayasınız?

 

Yazar Hakkında

Mehmet Okay

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Mona Lisa’nın Çalınma Hikayesi Önceki içerik Mona Lisa’nın Çalınma Hikayesi
Sonraki içerik Çinli Müslüman: Kahraman Amiral Zheng He

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir Cevap Yazın

Sosyal Medya Hesaplarımız